Είναι ένας χώρος δίπλα στην Αθήνα ξεκούρασης και αναζωογόνησης, για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο βουνό.

Στην Πάρνηθα στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο «Φλαμπούρι», του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών. Κρυμμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς τις κορφές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, του Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ένας χώρος τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά και τόσο μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Σας δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στη φύση, μέσα στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Απολαύστε τον καφέ σας και το φαγητό σας και πάρετε μέρος σε μία από τις πολλές δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου, στην ευρύτερη περιοχή βουνού.

Ιδανικός χώρος μέσα στη φύση και για οικογένειες με παιδιά, αφού στους χώρους του καταφυγίου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το Φλαμπούρι φιλικό προς το περιβάλλον, ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες που φορτίζουν με φωτοβολταϊκα από την ηλιακή ενέργεια. Θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι που ζεσταίνει τα σώματα καλοριφέρ, ενώ λειτουργεί και σαν αερόθερμο, προσπαθώντας για τη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει χωριάτικες πίτες, φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, ψητά, σαλάτες, γλυκά, ροφήματα κά.
Μπορείτε να γιορτάσετε και να οργανώσετε γενέθλια, επετείους, παιδικά πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, σχολικές και περιβαλλοντικές εκδρομές κα.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης στον επάνω όροφο του καταφυγίου, σε ένα χώρο άνετο και ζεστό, με ξύλινο πάτωμα και ξύλινη οροφή, κάνοντας έναν αναζωογονητικό και ξεκούραστο ύπνο. Παρέχονται στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες ενώ είναι απαραίτητο να φέρετε υπνόσακο (Sleeping bag) ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη.

Ανοιχτά

Όλα τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του έτους και τις επίσημες αργίες.
Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης για ομάδες, σχολεία, εταιρείες κα.
Το Πάσχα και τον Αύγουστο είναι κλειστό.

Ώρες λειτουργίας

  • Παρασκευή – 11:00 με 22:00
  • Σάββατο      – 08:30 με 22:30
  • Κυριακή      – 08:30 με 19:00

Η κουζίνα μας

Στο Φλαμπούρι λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα, που προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, χωριάτικες πίτες, σαλάτες, ποτά, αναψυκτικά, γλυκά και ροφήματα.
Περισσότερα εδώ

Διαμονή

Μειωμένο λόγω οικονομικής κρίσης,
Παιδιά 8 €, Μεγάλοι 10 €
Περισσότερα εδώ

Αριθ. Λογαριασμού Eurobank:
00260236350101313640
IBAN: GR2602602360000350101313640
Όνομα δικαιούχου:
Ιωάννης Λυκίδης

Share
Share