Από Θρακομακεδόνες παίρνοντας το κίτρινο μονοπάτι σε ~1:30′ ώρα φτάνετε στο Φλαμπούρι. Το κίτρινο μονοπάτι ξεκινάει από το τέλος της οδού Καστοριάς στους Θρακομακεδόνες.

Από το πάρκινγκ του τελεφερίκ ακολουθείτε το μονοπάτι μέσα από τη Χούνη προς Φλαμπούρι. Η σήμανση ξεκινάει δίπλα στην είσοδο του πάρκινγκ του τελεφερίκ.
Στην μέση περίπου της διαδρομής (~1,15΄ώρες από το σημείο εκκίνησης) κάνετε δεξιά στην διχάλα που συναντάτε, ακολουθώντας την ταμπέλα προς Φλαμπούρι. Συνολική διάρκεια μέχρι το καταφύγιο ~2:30′ ώρες.

Στο Φλαμπούρι θα βρείτε ορειβατικούς χάρτες, με όλα τα μονοπάτια της Πάρνηθας.

Στην εθνική Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στην έξοδο προς Πάρνηθα – Μεταμόρφωση, στρίβετε με κατεύθυνση προς Πάρνηθα συνεχίζοντας σε όλες τις διασταυρώσεις ευθεία.

Ο δρόμος από κάποιο σημείο και μετά λέγεται Λεωφ. Καραμανλή και στην συνέχεια Πάρνηθος. Μετά από μερικά χλμ. περνάτε την περιοχή με τις ταβέρνες και στην συνέχεια το πάρκινγκ του τελεφερίκ.

Ο δρόμος πια αρχίζει και ανεβαίνει την Πάρνηθα για αρκετά χιλιόμετρα. Κάποια στιγμή περνάτε το παλιό ξενοδοχείο και στη επόμενη διασταύρωση κάνετε δεξιά, περνώντας μπροστά από το λευκό εκκλησάκι της Αγ.Τριάδας.

Συνεχίζετε τον ασφαλτόδρομο και στην επόμενη διασταύρωση συναντάτε ταμπέλα για Φλαμπούρι όπου κάνετε λοξά αριστερά. Για την υπόλοιπη διαδρομή ακολουθείτε τις μεγάλες ταμπέλες προς Φλαμπούρι και όχι τις μικρές για τους πεζοπόρους. Η τελευταία ταμπέλα σας κατευθύνει σε κατηφορικό βατό δασικό δρόμο, όπου σε 5΄λεπτά με το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα και σε 20΄λεπτά αν τον περπατήσετε, θα σας οδηγήσει στο καταφύγιο Φλαμπούρι.

Από τη βάση του τελεφερίκ, παίρνετε το τελεφερίκ (χωρίς κόστος) και ανεβαίνετε στο πάρκινγκ του καζίνο. Από εκεί με κατεύθυνση προς το ελικοδρόμιο, το διασχίζετε συνεχίζοντας σε μονοπάτι, που στο τέλος του σας οδηγεί σε ασφάλτινη διασταύρωση. Στη συνέχεια  ακολουθώντας ταμπελίτσες και σηματοδοτημένο μονοπάτι, θα φτάσετε στο καταφύγιο Φλαμπούρι. Επίσης από την ασφάλτινη διασταύρωση αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε τον ασφαλτόδρομο, φτάνωντας και πάλι στο καταφύγιο Φλαμπούρι. Ενδείκνυται για περπατητές που δεν έχουν ανάλογη εμπειρία σε μονοπάτια. Χρονική διάρκεια και στις δύο περιπτώσεις ~1:30′.

Πατήστε εδώ, για να δείτε ή να εκτυπώσετε, τον χάρτη πρόσβασης στο Φλαμπούρι.
Αφορά αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Παρακάτω στον χάρτη της Google, μπορείτε να βάλετε την διεύθυνση σας, και να σας βγάλει όλη την διαδρομή από το σημείο που θα ξεκινήσετε.

Share
Share