Παιχνίδι Προσανατολισμού (Orienteering)

Φλαμπούρι - 2015-09-20 - Παιχνίδι Προσανατολισμού (Orienteering)

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου μαθαίνουμε και παίζουμε.

Ξεκίνημα φθινοπώρου μέσα στη δροσιά του δάσους, ότι καλύτερο για μικρούς και μεγάλους, μια δραστηριότητα στη φύση!

Ετοιμαστείτε να απολαύσουμε το δάσος της Πάρνηθας με μία απίθανη δράση Orienteering!!!

Πάρτε την παρέα σας και την οικογένοεια σας και ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί!!!

Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία!

Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Ώρα άφιξης στο Φλαμπούρι 10:30.
Ώρα έναρξης 11:00.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής με email !!!
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
Κόστος συμμετοχής 5 € (περιλαμβάνει καφέ, τσάι ή χυμό) .

Το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό, ενώ για το μεσημέρι θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά !!!

Λίγα λόγια για το άθλημα του προσανατολισμού (orienteering).

Φοβερή δραστηριότητα προσανατολισμού για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, με θεωρητικό μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη. Χωριστείτε σε μικρές ομάδες και ανταγωνιστείτε τους φίλους σας βρίσκοντας τα ειδικά σημαιάκια μέσα στο δάσος στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Ο βαθμός δυσκολίας καθορίζεται από την ηλικία και την εμπειρία των συμμετεχόντων.

Το orienteering είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί λεπτομερείς χάρτες και πυξίδες. Όποιος συμμετέχει πρέπει να περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου με την σωστή σειρά, τα οποία μπορεί να είναι σημειωμένα πάνω σε ένα χάρτη ή σε οδηγίες που θα δοθούν στους συμμετέχοντες. Στα σημεία ελέγχου υπάρχουν τρίπλευρα σημαιάκια χρώματος πορτοκαλί και άσπρου, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία μέσα στο δάσος. Κάθε σημείο ελέγχου έχει έναν κωδικό αναγνώρισης και ένα διακορευτή (perforator).

Στις περισσότερες χώρες υπάρχει επίσημα το άθλημα του προσανατολισμού, ενώ διεξάγεται και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα προσανατολισμού διεξήχθη το 1927 στα δάση της Σουηδίας, ενώ είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Ελβετία, Γαλλία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Ουκρανία, Ρωσία κ.α.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα φέτος θα διεξαχθεί 31/7/2015 με 7/8/2015 στη Σκωτία.
Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αγώνα Orienteering: https://www.youtube.com/watch?v=9ZmYCvMTmQI

Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά και άνετα ρούχα για το βουνό.
Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενς δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share
Share