Το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου με ροφήματα, σπιτική κουζίνα και αναμμένο τζάκι!
Θα πεζοπορήσουμε από τους Θρακομακεδόνες, το κίτρινο μονοπάτι προς το Φλαμπούρι.
Σε μια διαδρομή καταπράσινη, θα ξεκινήσουμε με παρέα μας τα πεύκα, για να φτάσουμε στο υψόμετρο όπου κυριαρχεί η κεφαλληνιακή ελάτη.
Σακίδια λοιπόν στη πλάτη, παπούτσια πεζοπορικά και φύγαμε για μια απίθανη βόλτα!
Ελάτε σε ένα χώρο μέσα στα έλατα, χωρίς να φύγετε μακριά, αλλά και χωρίς να νιώσετε ούτε στιγμή ότι είστε δίπλα στην Αθήνα, χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά σε βενζίνες και χωρίς να σπαταλήσετε τις ώρες των διακοπών σας ταξιδεύοντας. Σε έναν χώρο ζεστό από κάθε άποψη, για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στον καθαρό αέρα του βουνού, στα χρώματα, στις μυρωδιές του δάσους, αλλά και στις γευστικές απολαύσεις των σπιτικών φαγητών του καταφυγίου.
Η πεζοπορία, θα ξεκινήσει από το μονοπάτι στο τέλος της οδού Καστοριάς στους Θρακομακεδόνες. Για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο ή έρθουν με λεωφορείο, θα υπάρχει σημείο συνάντησης από τις 10:00′ μέχρι τις 10:15′ στην πλατεία Θρακομακεδόνων δίπλα στο τέρμα των λεωφορείων, στο μίνι μάρκετ. Στο καταφύγιο Φλαμπούρι θα μείνουμε περίπου 1 ώρα, θα ξεκουραστούμε, θα ζεσταθούμε και θα τσιμπήσουμε κάτι από τη σπιτική του κουζίνα για να πάρουμε δυνάμεις. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή με σημείο κατάληξης και πάλι το τέλος της οδού Καστοριάς. Θα είμαστε και πάλι πίσω κατά τις ~16:00′
Ελάτε να γίνουμε όλοι μια παρέα, για να κατακτήσουμε την κορυφή Φλαμπούρι.
Κόστος 2€, ελάχιστη κατανάλωση που συμψηφίζεται στο ρόφημα ή στο ποτό γεύματος.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Θρακομακεδόνων (δίπλα στο τέρμα των λεωφορείων, στο μίνι μάρκετ) στις 10:00′. Αναχώρηση για την οδό Καστοριάς στις 10:15′.
Ώρα έναρξης πεζοπορίας από το τέλος της οδού Καστοριάς 10:30′. Όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν κατευθείαν εκεί.
Ώρες πεζοπορίας: ~2:00′ ανάβαση, ~1:00′ ώρα στάση στο Φλαμπούρι, ~2:00′ κατάβαση.
Βαθμός δυσκολίας Β’, Θετική υψομετρική διαφορά 550μ, πολύ καλή φυσική κατάσταση !!!
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στη λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.
Βαθμός δυσκολίας Β’ σημαίνει:. Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών σε χαμηλά βουνά και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό !!!
Στο καταφύγιο θα υπάρχουν πίτες, σαλάτες, σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά.
Βαθμός δυσκολίας Β’ σημαίνει:. Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών σε χαμηλά βουνά και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό !!!
Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν, Σακίδιο πλάτης, Αντιανεμικό, Καπέλο, Φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.
Ώρες επικοινωνίας 10:00′ με 17:00′
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 246 4666 και 697 225 6215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ
Πληροφορίες για το καταφύγιο εδώ
Βασικοί κανόνες για την πεζοπορία εδώ
Βαθμοί δυσκολίας εδώ
Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στον δρόμο κατά την οδήγηση σας στον δρυμό !!!
Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους: