28η Οκτωβρίου, ανάβαση στο Φλαμπούρι

Φλαμπούρι - 2015-10-28 - 28η Οκτωβρίου, ανάβαση στο Φλαμπούρι

Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανεβαίνουμε στο καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου με ροφήματα, σπιτική κουζίνα και αναμμένο τζάκι!
Θα πεζοπορήσουμε από τους Θρακομακεδόνες, το κίτρινο μονοπάτι προς το Φλαμπούρι.

Σε μια διαδρομή καταπράσινη, θα ξεκινήσουμε με παρέα μας τα πεύκα, για να φτάσουμε στο υψόμετρο όπου κυριαρχεί η κεφαλληνιακή ελάτη.

Σακίδια λοιπόν στη πλάτη, παπούτσια πεζοπορικά και φύγαμε για μια απίθανη βόλτα!

Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Ελάτε σε ένα χώρο μέσα στα έλατα, χωρίς να φύγετε μακριά, αλλά και χωρίς να νιώσετε ούτε στιγμή ότι είστε δίπλα στην Αθήνα, χωρίς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά σε βενζίνες και χωρίς να σπαταλήσετε τις ώρες των διακοπών σας ταξιδεύοντας. Σε έναν χώρο ζεστό από κάθε άποψη, για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε στον καθαρό αέρα του βουνού, στα χρώματα, στις μυρωδιές του δάσους, αλλά και στις γευστικές απολαύσεις των σπιτικών φαγητών του καταφυγίου.

Η πεζοπορία, θα ξεκινήσει από το μονοπάτι στο τέλος της οδού Καστοριάς στους Θρακομακεδόνες. Για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο ή έρθουν με λεωφορείο, θα υπάρχει σημείο συνάντησης από τις 10:00′ μέχρι τις 10:15′ στην πλατεία Θρακομακεδόνων δίπλα στο τέρμα των λεωφορείων, στο μίνι μάρκετ. Στο καταφύγιο Φλαμπούρι θα μείνουμε περίπου 1 ώρα, θα ξεκουραστούμε, θα ζεσταθούμε και θα τσιμπήσουμε κάτι από τη σπιτική του κουζίνα για να πάρουμε δυνάμεις. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή με σημείο κατάληξης και πάλι το τέλος της οδού Καστοριάς. Θα είμαστε και πάλι πίσω κατά τις ~16:00′

Ελάτε να γίνουμε όλοι μια παρέα, για να κατακτήσουμε την κορυφή Φλαμπούρι.

Κόστος 2€, ελάχιστη κατανάλωση που συμψηφίζεται στο ρόφημα ή στο ποτό γεύματος.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Θρακομακεδόνων (δίπλα στο τέρμα των λεωφορείων, στο μίνι μάρκετ) στις 10:00′. Αναχώρηση για την οδό Καστοριάς στις 10:15′.

Ώρα έναρξης πεζοπορίας από το τέλος της οδού Καστοριάς 10:30′. Όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν κατευθείαν εκεί.
Ώρες πεζοπορίας: ~2:00′ ανάβαση, ~1:00′ ώρα στάση στο Φλαμπούρι, ~2:00′ κατάβαση.
Βαθμός δυσκολίας Β’, Θετική υψομετρική διαφορά 550μ, πολύ καλή φυσική κατάσταση !!!
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στη λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Βαθμός δυσκολίας Β’ σημαίνει:. Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών σε χαμηλά βουνά και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό !!!

Στο καταφύγιο θα υπάρχουν πίτες, σαλάτες, σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά.

Βαθμός δυσκολίας Β’ σημαίνει:. Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών σε χαμηλά βουνά και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό !!!

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν, Σακίδιο πλάτης, Αντιανεμικό, Καπέλο, Φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στον δρόμο κατά την οδήγηση σας στον δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενς δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share
Share