Η μαγεία των κρουστών, γνωριμία με το ρυθμό, βόλτα στο δάσος

Η μαγεία των κρουστών, γνωριμία με το ρυθμό, βόλτα στο δάσος

Φλαμπούρι - 2016-04-10 - Η μαγεία των κρουστών, γνωριμία με το ρυθμό, βόλτα στο δάσος

Την Κυριακή 10 Απριλίου βόλτα στο δάσος, ενώ για την συνέχεια γνωρίστε την μαγεία των κρουστών και πάρετε μέρος σε ένα κύκλο με κρουστά.

Πρωινό Κυριακής και τι καλύτερο από μια βόλτα στο πανέμορφο ελατόδασος της Πάρνηθας, ενώ για τη συνέχεια έπεται μια δυνατή εμπειρία.

«Εν αρχή είναι ο ΡΥΘΜΟΣ….»

Ο ρυθμός κυριαρχεί στην ζωή μας, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Από τα πιο απλά και καθημερινά όπως το βάδισμα, η ομιλία, η αναπνοή και η γυμναστική, έως την πιο σύνθετη έκφρασή του, τη μουσική και το χορό.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εκφράσουμε το ρυθμό, είναι ένα τύμπανο ή ένα κρουστό όργανο. Το αποτέλεσμα του «χορού» των χεριών πάνω στα κρουστά και τα τύμπανα, μέσα από την κοινή μουσική έκφραση της ομάδας, είναι η μουσική του «Κύκλου Κρουστών».
Η γνώση της μουσικής δεν είναι στοιχείο απαραίτητο για την επιτυχία ενός κύκλου κρουστών.

Κάτω από την καθοδήγηση ενός έμπειρου Μαέστρου-Εκπαιδευτή, θα γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο του ρυθμού και θα μάθετε τόσο για τα κρουστά όσο και για τον εαυτό σας. Είναι μια έκπληξη, κατά την οποία οι άνθρωποι που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «άρρυθμους» ενδυναμώνονται να εκφράσουν τη ρυθμική εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής.

Ετοιμαστείτε για μια πρωτόγνωρη και δυνατή εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει !!!
Κατάλληλο για όλους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά (14-15 ετών και άνω)
Δεν απαιτείται γνώση μουσικής!

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι.

Ο ρυθμός είναι μία από τις πρώτες «ικανότητες» που αποκτούμε ως έμβια όντα, αρκετούς μήνες μάλιστα πριν από τη γέννησή μας, αφού ακούμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο μέσα από το αμνιακό υγρό το μεγάλο «τύμπανο» που λέγεται μητρική καρδιά. Το «τύμπανο» όμως αυτό δεν παίζει σταθερούς ρυθμούς αλλά αλλάζει ανάλογα με τη σωματική και ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μητέρα. Έτσι το αγέννητο ακόμη παιδί, που μοιράζεται τις ορμονικές αλλαγές της μητέρας μέσω του ομφάλιου λώρου, αρχίζει να συνδυάζει τους ρυθμούς με την ψυχική διάθεση.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος σε παρόμοιες δράσεις όχι τόσο για να «μάθουν μουσική» αλλά για να ξανασυνδεθούν με τις ρυθμικές τους ρίζες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αποβάλουν την ένταση, να χαρούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες και να φύγουν με ένα χαμόγελο διαρκείας.

Η συμμετοχή σε τέτοιες «ρυθμικές δραστηριότητες» είναι μία θεραπευτική εμπειρία για την ψυχή και το σώμα, αφού οι δονήσεις που παράγονται από τα τύμπανα, χαλαρώνουν το σώμα και το ευθυγραμμίζουν αρμονικά με το πνεύμα.

Κάτω από την καθοδήγηση ενός έμπειρου μαέστρου (Drum Circle Facilitator) του Κώστα Σημάτου, θα απολαύσουμε και θα ζήσουμε την εμπειρία του ρυθμού σε σώμα και πνεύμα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο απόδοσης.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να απολαύσουμε στο πανέμορφο αυτό περβάλλον με μια βόλτα 1:30′ ώρας και μια δυνατή εμπειρία με τα κρουστά και το ρυθμό.
Στη συνέχεια από τη σπιτική κουζίνα του καταφυγίου θα απολαύσουμε σπιτικά πιάτα και κρασάκι.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει άλλη μια εβδομάδα στην καθημερινότητα της πόλης, την οποία όμως είμαστε σίγουροι ότι θα τη δείτε με άλλο μάτι και θα την αντιμετωπίσετε πολύ πιο θετικά !!!

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με e-mail !
Κόστος 15€. Περιλαμβάνει: Πεζοπορική βόλτα, Κύκλο κρουστών, Γεύμα (κυρίως πιάτο, σαλάτα, κρασί).
Αριθ. Λογ. Eurobank: 0026 0236 3501 0131 3640
Eurobank IBAN: GR260 260 236 0000 350 101 313 640
Δικαιούχος: Ιωάννης Λυκίδης

Ώρα άφιξης 09:30′ με 10:15′
Ώρα έναρξης 10:30′
Ώρα ολοκλήρωσης μαζί με το γεύμα ~14:00′

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών !!!

Υπεύθυνος εκπαιδευτής (Drum Circle Facilitator): Κώστας Σημάτος.

Ο Κώστας Σημάτος είναι Σύμβουλος προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης, Senior consultant βιωματικής εκπαίδευσης, Εισηγητής σεμιναρίων και συνεργάτης Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας. Έχει διοργανώσει και έχει πάρει μέρος σαν εισηγητής και motivational speaker σε εκατοντάδες σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στα θέματα ομαδικής συνεργασίας, ηγεσίας, προσωπικής ανάπτυξης.
Ξεκίνησε την ενασχόληση με την μουσική το 1982 και έχει μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα. Σπούδασε την τέχνη του κύκλου κρουστών δίπλα στον Arthur Hull τον διασημότερο drum circle facilitator παγκοσμίως. Είναι ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας που αποφοίτησε από το “Village music drum circle facilitators workshop” στη Hawaii USA και το 2000 πραγματοποιεί τον πρώτο κύκλο κρουστών στην Ελλάδα.
Έκτοτε έχει εκπαιδεύσει πάνω από 30.000 ανθρώπους σε περισσότερους από 400 κύκλους κρουστών στην Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μπαχρέιν, Ιορδανία, Τσεχία.
Έχει ρεκόρ συμμετοχής ατόμων σε κύκλο κρουστών με 1500 συμμετέχοντες.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στον δρόμο κατά την οδήγηση σας στον δρυμό !!!

Share
Share