Πεζοπορική ανάβαση στο Φλαμπούρι από Θρακομακεδόνες

Φλαμπούρι - 2016-06-04 - Πεζοπορική ανάβαση στο Φλαμπούρι από Θρακομακεδόνες

Πεζοπορική ανάβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι από τους Θρακομακεδόνες

Ξεκινώντας από τους πρόποδες της Πάρνηθας μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή, θα φτάσουμε στα 1158μ. υψόμετρο, εκεί που κυριαρχεί η Κεφαλληνιακή ελάτη και ζει το κόκκινο ελάφι.

Σακίδια στην πλάτη, παπούτσια πεζοπορικά και φύγαμε για μια απίθανη βόλτα!

Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Η πεζοπορική ανάβαση θα ξεκινήσει στις 10:30′ από το μονοπάτι, στο τέλος της οδού Καστοριάς στους Θρακομακεδόνες.
Η διαδρομή είναι εκπληκτική ανάμεσα από Γλυστοκουμαριές, Οξύκεδρους, μαύρη Πεύκη, Κεφαλληνιακή ελάτη και εκατοντάδες άλλα είδη.
Κατά τη διάρκεια της ανάβασης, θα περάσουμε και από την κορυφή Φλαμπουράκι για να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα προς τη χαράδρα της Χούνης, που κόβει την ανάσα. Εκεί θα έχουμε και περιβαλλοντική ενημέρωση για το Δρυμό της Πάρνηθας.
Στο πιο ψηλό σημείο της διαδρομής, στο καταφύγιο Φλαμπούρι, θα μείνουμε περίπου 1:30′ ώρα, θα ξεκουραστούμε, θα γευματίσουμε από τη σπιτική του κουζίνα για να πάρουμε δυνάμεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή με σημείο κατάληξης και πάλι την οδό Καστοριάς. Θα είμαστε πίσω στις ~16:00′

Ελάτε να γίνουμε όλοι μια παρέα, για να κατακτήσουμε την κορυφή της Πάρνηθας, Φλαμπούρι.

Κόστος 2€, ελάχιστη κατανάλωση που συμψηφίζεται στο ρόφημα ή στο ποτό γεύματος. Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό μέσα στο καταφύγιο.
Ώρα έναρξης πεζοπορίας από το αδιέξοδο της οδού Καστοριάς 10:30′
Για όσους δεν μπορούν να βρουν το σημείο εκκίνησης ή έρθουν με λεωφορείο, θα υπάρχει σημείο συνάντησης πιο νωρίς στην πλατεία Θρακομακεδόνων (δίπλα στο τέρμα των λεωφορείων, στο πρώην μίνι μάρκετ) στις 10:00′. Αναχώρηση για το τελικό σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας στην οδό Καστοριάς, στις 10:15′
Ώρες πεζοπορίας:
Ανάβαση ~2:00′ ώρες
Στάση στο Φλαμπούρι (ρόφημα, σνακ ή γεύμα από την σπιτική κουζίνα του καταφυγίου) ~1:30′ ώρα
Επιστροφή από άλλη διαδρομή και πάλι στην οδό Καστοριάς ~2:00′
Βαθμός δυσκολίας Β’, θετική υψομετρική διαφορά 550μ, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση !!!

Στο καταφύγιο θα υπάρχουν πίτες, σαλάτες, σπιτικά φαγητά, ψητά στη σχάρα, κρασάκι, μπύρες, γλυκά κλπ.

Βαθμός δυσκολίας Β’ σημαίνει:. Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών σε χαμηλά βουνά και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό !!!

Ορειβατικά μποτάκια, Μπατόν, Σακίδιο πλάτης, Αντιανεμικό, Καπέλο, Φαρμακείο, Νερό.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στον δρόμο κατά την οδήγηση σας στον δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενς δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share
Share