Κοπή πίτας του elamazi.gr στο καταφύγιο Φλαμπούρι

Το elamazi.gr σε συνεργασία με το καταφύγιο Φλαμπούρι προσκαλεί όλους τους φίλους την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου να κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το 2017

Το elamazi.gr σε συνεργασία με το καταφύγιο Φλαμπούρι Πάρνηθας, θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το 2017 και προσκαλεί όλους τους φίλους να περάσουν στιγμές αναζωογόνησης μέσα στο καταπράσινο δάσος!

Η μέρα θα περιλαμβάνει πεζοπορική βόλτα για όλη την οικογένεια στις 11:00′ (για παιδιά από 5 ετών και άνω), ενώ στη συνέχεια θα έχουμε παρουσίαση και περιβαλλοντική ενημέρωση.
Θα υπάρχουν ροφήματα, ενώ θα γευτούμε την πολύ νόστιμη κουζίνα του καταφυγίου αφού κόψουμε τη βασιλόπιτα του 2017 στις 12:00.

Πληροφορίες και στο site: https://elamazi.gr/

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά μέχρι τις 24:00′ της προηγούμενης μέρας ή πριν την εκδήλωση στο καταφύγιο Φλαμπούρι.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έρθετε 30′ λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ώστε να παραλάβετε το κουπόνι σας.
Ανοίξτε και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνουμε μία πανέμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το καταφύγιο Φλαμπούρι.

Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, ενώ θα κινηθούμε σε ήπιο ρυθμό για να απολαύσουμε το καταπληκτικό τοπίο.
Πάρτε την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο μοναδικό ελατόδασος της Πάρνηθας.

Θα περπατήσουμε σε μια διαδρομή ιδανική για παιδιά, γονείς και αρχάριους, μέσα στο ελατόδασος.
Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Στην επιστροφή μας στο καταφύγιο θα έχουμε περιβαλλοντική παρουσίαση για το Δρυμό της Πάρνηθας και συζήτηση θεμάτων που αφορούν χλωρίδα, πανίδα, πηγές κλπ, αλλά και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταϊκά και θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι).

Κόστος 3€, ελάχιστη κατανάλωση (αφαιρείτε από οποιαδήποτε κατανάλωση σας στο καταφύγιο).
Δηλώσεις συμμετοχής στο καταφύγιο από τις 10:00′.
Φροντίστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.
Ώρα εκκίνησης της πεζοπορικής βόλτας από το Φλαμπούρι, στις 11:00′
Διάρκεια πεζοπορικής βόλτας ~1:00′ ώρα.
Βαθμός δυσκολίας Α’
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο, θα πρέπει να δηλώσετε έγκαιρα την άφιξη σας και να προμηθευτείτε το κουπόνι συμμετοχής!

Για την συνέχεια περιβαλλοντική παρουσίαση για το Δρυμό της Πάρνηθας και συζήτηση θεμάτων που αφορούν χλωρίδα, πανίδα, αλλά και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείται από φωτοβολταϊκά και θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι).

Βαθμός δυσκολίας Α’ σημαίνει: Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
Για τη διαμονή απαιτείται κράτηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες του elamazi.gr  https://elamazi.gr/flabouri-2017-event/#next

Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό τζάκετ, σκούφος, γάντια, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις,
δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενς δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share
Share