Σεμινάριο T’ai Chi και Chi kung στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Σεμινάριο T’ai Chi και Chi kung στο ελατόδασος της Πάρνηθας

Σεμιναρίου T’ai Chi και Chi kung στο ελατόδασος της Πάρνηθας το Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ
Ακολουθώντας τον κύκλο των πέντε στοιχείων, καλλιεργούμε την εσωτερική εναρμόνιση με το παρόν και την ποιότητα της ενέργειας που βιώνουμε αυτή την περίοδο του χρόνου, όπως ακριβώς αυτή εκφράζεται στη φύση γύρω μας.
Στο σεμινάριο αυτό, μέσα από την πρακτική του T’ai Chi και Thi kung, θα εστιάσουμε στον καθαρισμό από την ενέργεια του χειμώνα, επιτρέποντας τη σύνδεση με τον καινούργιο κύκλο της φύσης με τον ερχομό της Άνοιξης και την εσωτερική αναγέννηση.
10.30 – 13.30: Άσκηση έξω στη φύση στην καταπράσινη Μόλα
13.30 – 13.45: Άφιξη στο καταφύγιο Φλαμπούρι
13.45 – 15.00: Διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση
15.00 – 18.00: Άσκηση έξω ή μέσα, στην αίθουσα του καταφυγίου, ανάλογα με τον καιρό!

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά μέχρι τις 24:00′ της προηγούμενης μέρας!
Η βόλτα αυτή είναι προσφορά από το καταφύγιο Φλαμπούρι !!!

Το σεμινάριο αφορά άτομα που έχουν γνώσεις Tai Chi
Ώρα συνάντησης 10:10′ στο εκκλησάκι του Αγ. Πέτρου στην περιοχή Μόλα.
Προσοχή μην καθυστερήσετε, 10:30′ θα ξεκινήσει το σεμινάριο!
Περνάτε την είσοδο του δασικού δρόμου για Φλαμπούρι και στην πρώτη διασταύρωση στρίβετε δεξιά. Συνεχίζετε για ~2 χλμ. μέχρι να συναντήσετε το εκκλησάκι. Οδηγίες στο Google map εδώ
Διάρκεια σεμιναρίου 10:30′ με 18:00′
Κόστος 30€
Εκπαιδεύτρια Δήμητρα Ζήρου
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944558488

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στον δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ Τ’ΑΙ ΤΣΙ ΤΣ’ΟΥΑΝ
Το T’ai Chi δεν απαιτεί κάποιο υψηλό επίπεδο ενεργητικής απόδοσης ή ιδιαίτερη ευκινησία, πάνω από ένα μέσο επίπεδο. Δεν απαιτεί μεγάλη μυϊκή δύναμη ούτε εξαιρετική αντοχή. Ούτε η ηλικία αποτελεί εμπόδιο. Αντίθετα με τα περισσότερα συστήματα σωματικής άσκησης όπου ο ασκούμενος αναγκάζεται να παραιτηθεί μετά από κάποια ορισμένη ηλικία, η εξάσκηση στο T’ai Chi διαρκεί μια ολόκληρη ζωή. Επίσης, εκτός από το ότι νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να το απολαύσουν, η ωφέλεια και η επιδεξιότητα που αποκτούνται από την άσκηση, αντί να ελαττώνονται με τα χρόνια γίνονται πιό βαθειές και αυξάνονται.
Με απλά λόγια είναι μία άσκηση προσιτή σε όλους.
Σαν σύστημα άσκησης το T’ai Chi στοχεύει στην ανάπτυξη της ευλυγισίας και στη διατήρηση μιάς αίσθησης ζωτικότητας. Παράλληλα με άλλες παραδοσιακές κινέζικες θεραπευτικές τέχνες, μεταχειρίζεται το σώμα σαν ένα οργανισμό που περιέχει ζωτική ενέργεια (Τ’σι).
Το T’ai Chi μειώνει το άγχος, μετριάζει την κατάθλιψη και βελτιώνει την διάθεση.
Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση στο T’ai Chi και στο Chi kung ευνοεί τη διατήρηση της σωματικής και νοητικής υγείας και της μακροζωίας.

Στη συνέχεια περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους η άσκηση στο Τ’άι Τσι επιδρά στη σωματική και ψυχολογική κατάσταση κάθε ατόμου:
1. Ρυθμίζει τον μυϊκό τόνο των σκελετικών μυών.
2. Βελτιώνει τον συντονισμό της κίνησης.
3. Βελτιώνει την ισορροπία.
4. Βελτιώνει την στάση του σώματος.
5. Βελτιώνει το βάδισμα.
6. Ισχυροποιεί την μυϊκή δύναμη.
7. Βοηθά στην διατήρηση συναισθηματικής και νοητικής σταθερότητας.
8. Αυξάνει την ευλυγισία και διατηρεί το κανονικό εύρος κίνησης.

Βιογραφικό Εκπαιδεύτριας: Δήμητρα Ζήρου.

Η Δήμητρα Zήρου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε κινηματογράφο και φωτογραφία στο University of Illinois στο Σικάγο (Bachelor of Fine Arts), και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Université de Paris I στον εθνογραφικό κινηματογράφο (DEA). To 2001 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό κύκλο στα Διαδραστικά Πολυμέσα / Eικονική Πραγματικότητα στο University of Westminster στο Λονδίνο (Master of Science). Mιλάει Aγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και βασικά Iαπωνικά.
Δίδαξε θεωρία και τεχνική φωτογραφίας στο τμήμα Φωτογραφίας του TEI Aθήνας για έντεκα χρόνια και στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου στη Σύρο, για ένα χρόνο. Aπό το 1993 έως σήμερα, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και φωτογραφίες σχετικά με τον Aφρικανικό κινηματογράφο, τους αυτόχθονες της αρκτικής Eυρώπης Sámi και το Bόρειο Σέλας. Η φωτογραφική της δουλειά έχει παρουσιαστεί: στο Mουσείο Γουλανδρή Φυσικής Iστορίας (2003), στο Aττικό Mετρό (2004), στο Πλανητάριο της Aθήνας (2005), στο Φεστιβάλ Ολύμπου- Δίον (2013) και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2015).
Έχει σκηνοθετήσει πολυάριθμα ντοκυμαντέρ για την ΕΤ1 και την περίοδο αυτή ετοιμάζει δύο νέα ντοκυμαντέρ, στην αρκτική Νορβηγία και στην Νότια Αμερική.
Στο Tai Chi Ch’uan (σχολή Yang) και στο Chi Kung ασκείται από το 1992 με δάσκαλο τον Tew Bunnag, ιδρυτή του European School of Tai Chi Ch’uan.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Τάι Τσι και κινέζικης καλλιγραφίας με τον δάσκαλο Chen, καθώς επίσης και σεμινάρια κινεζικού, ταιλανδικού και ιαπωνικού μασάζ σιάτσου. Ασκείται στον διαλογισμό με δάσκαλο τον Dhiravamsa.
Τα τελευταία δεκατρία χρόνια μαθητεύει στο Αikido και στην Ιαπωνική τέχνη του σπαθιού, Iaido. Διδάσκει Tai Chi Chuan, Chi Kung και διαλογισμό από το 2001.
Από το 2004 διδάσκει Τάι Τσι στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Τεχνών «Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala», Shantom (http://www.shantala.gr), και από το 2014 στο Aikido Academy του Βασίλη Νυκτερή (www.aikidoacademy.gr).

Share
Share