Στα μονοπάτια του βουνού – Στα μονοπάτια της ζωής

Στα μονοπάτια του βουνού – Στα μονοπάτια της ζωής

Στα μονοπάτια του βουνού – Στα μονοπάτια της ζωής

Πώς το φυσικό τοπίο βιώνεται συνειδητά;
Πως το ποιητικό κείμενο αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το φυσικό τοπίο;
Πως ο λόγος και ο ήχος  γίνεται βίωμα;
Πως όλα αυτά επιδρούν στις μεταξύ μας σχέσεις;

Σας προσκαλούμε σε μια σειρά ξεχωριστών περιπάτων στη φύση, όπου στίχοι και κείμενα μεγάλων ποιητών συνδυάζονται με τους ήχους, τις μυρωδιές και τα χρώματα του δάσους και δημιουργούν μια συνειδητά μοναδική βιωματική εμπειρία.

Θα ξεκινήσουμε με αφετηρία το καταφύγιο Φλαμπούρι, για ένα περίπατο στα μονοπάτια του βουνού.
Πλήρης αναζωογόνηση νου και πνεύματος, ενώ επιλεγμένοι στίχοι και κείμενα μαζί με ασκήσεις, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γιάννη Μαργαρίτη, ολοκληρώνουν το σκηνικό για μια πιο στενή επαφή με το θαύμα της φύσης. Το θρόισμα των φύλλων, η ανάσα του δάσους γίνεται ένα με την ανάσα μας και η ψυχή μας ανοίγει.

Η διαδρομή μας οδηγεί σιγά σιγά στο Φλαμπούρι, όπου μέσα από θεατρικές τεχνικές νοιώθουμε ότι η πορεία που προηγήθηκε, γίνεται βίωμα ξεχωριστό και ο ποιητικός λόγος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του.
Πώς ένας συνειδητός περίπατος στο δάσος σε συνδυασμό με τον ποιητικό  λόγο, γίνεται εμπειρία και μπορεί να επιδράσει άμεσα στον ψυχισμό μας;
Πώς μπορούμε να δούμε τον κόσμο και τους ανθρώπους διαφορετικά μέσα από την λυτρωτική επίδραση του λόγου και της φύσης;
Η ομάδα αρχίζει να συνειδητοποιεί την εμπειρία και να την μοιράζεται, γνωριζόμαστε καλύτερα και αρχίζουμε να επικοινωνούμε.

Αλλαγή παραστάσεων για λίγο, μας δίνει την ευκαιρία να γευτούμε όλοι μαζί τις ξεχωριστές νοστιμιές του καταφυγίου δίπλα στο τζάκι και να μοιραστούμε τις εμπειρίες της μέρας.
Το απόγευμα ακολουθεί ακόμα ένας περίπατος στην φύση, για να αφουγκραστούμε τους ήχους και να αποτυπώσουμε στην συνείδησή μας  τα χρώματα του δειλινού, ενώ τα τραγούδια που μαθαίνουμε μας δονούν και  μας οδηγούν στην τελική μας συγκέντρωση, όπου θα συναντηθούμε ξανά με τον λόγο αλλά και με τον ήχο, που τώρα πια έχει αρχίσει να γίνεται οικείος και να επιδρά καταλυτικά στην τελική μας αίσθηση, μιας ξεχωριστής ημέρας.

Ετοιμαστείτε για μία μοναδική εμπειρία!

Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής.
Θα πρέπει να έρθετε 15′ λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης
Σημείωση: Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά

Από που ενημερωθήκατε για την εκδήλωση: Φλαμπούρι SiteΦλαμπούρι FacebookΑλλού (αφήστε σχόλιο)

Αλλού:

Σημαντικό: δε μπορείτε να υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής αν δεν αποδεχτείτε τους όρους συμμετοχής και δεν επιβεβαιώσετε την κατάθεση

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μαργαρίτη

Σκηνοθέτης και καθηγητής δραματικής τέχνης με περισσότερες από 100 σκηνοθεσίες στο ενεργητικό του. Επίδαυρος, Εθνικό θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θ.Ο.Κ.( Εθνικό Θέατρο Κύπρου) Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο της Άνοιξης, Κρατικό Θέατρο της Κωστάντζα στην Ρουμανία, Νέο Θέατρο Βελγίου, πολλά από τα  Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα είναι  μερικά από τα θέατρα που έχει συνεργαστεί.
Διδάσκει υποκριτική και σκηνοθεσία τριάντα χρόνια στην Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την Σχολή Βεάκη.
Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου της Άνοιξης, του Πρώτου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του Δήμου Αθηναίων, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρόδου.
Έχει  βραβευτεί για σκηνοθεσίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

D01072v02

Κόστος συμμετοχής 80€.
(Το σεμινάριο είναι 16 ωρών και θα μοιραστεί σε 4 συνεχόμενες Κυριακές. 08/10, 15/10, 22/10, 29/10)
Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου 12:00′ με ~17:00′.
Φροντίστε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής σας, μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Κατάθεση ποσού συμμετοχής:
Αρ. λογαριασμού Eurobank: 00260236350101313640
IBAN: GR2602602360000350101313640
Δικαιούχος Ιωάννης Λυκίδης.

Την ώρα του μεσημεριανού διαλλείματος, στην κουζίνα του καταφυγίου θα υπάρχουν χωριάτικες πίτες, σαλάτες, σπιτικά πιάτα, ψητά, κρασάκι και γλυκά. 

Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό και ρούχα κατάλληλα για την εποχή , σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό, φαρμακείο και φακό !!!
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 8-10 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις, δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  4. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  5. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  6. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Share
Share