Από την Πάρνηθα στο Everest – Βανέσα Αρχοντίδου

Από την Πάρνηθα στο Everest – Βανέσα Αρχοντίδου

Το Έβερεστ είναι η ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων και το υψηλότερο σημείο της Γης, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.
Αν και το εγχείρημα φαίνεται τολμηρό, είναι αλήθεια ότι από την Πάρνηθα ξεκινούν οι περισσότερες αποστολές των Ελλήνων ορειβατών, τουλάχιστον αυτών που κατοικούν στην Αθήνα.
Η Πάρνηθα είναι το κατεξοχήν βουνό προπόνησης των ανθρώπων του ορεινού αθλητισμού στην Αθήνα.
Το Φλαμπούρι, ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης, είναι το σημείο εκείνο όπου γεννιούνται οι ιδέες για μεγάλες περιπέτειες.
Μια τέτοια περιπέτεια θα μας εξιστορήσει η Βανέσα Αρχοντίδου, για να μας «ανοίξει η όρεξη» για αναβάσεις και ονειρικά ταξίδια.

Ετοιμαστείτε για μία μοναδική αφήγηση περιπέτειας!
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής!
Για κάθε άτομο (ενήλικα ή παιδί) πρέπει να συμπληρώσετε ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στο καταφύγιο Φλαμπούρι την Βανέσα Αρχοντίδου, η οποία είναι στις πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.
Η Βανέσα δέχτηκε την πρόσκληση μας και έτσι θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε από πρώτο χέρι όλη την διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε, για το τολμηρό αυτό εγχείρημα κατάκτησης της στέγης του κόσμου.

Ώρα έναρξης παρουσίασης 15:00'
Διάρκεια παρουσίασης ~60'
Είσοδος ελεύθερη

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα, το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 το πρωί, με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά, ενώ όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
Για τη διαμονή απαιτείται κράτηση.

Ώρες επικοινωνίας 10:00' με 17:00'
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 246 4666 και 697 225 6215.
E-mail: info@flabouri.gr
Οδηγίες πρόσβασης εδώ
Πληροφορίες για το καταφύγιο εδώ

Λίγα λόγια για την Βανέσα Αρχοντίδου
Μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία, που κυριολεκτικά «πήρε τα βουνά» και έφτασε τον Απρίλιο του 2019 στην κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.
Η ορειβασία εξελίχθηκε σε πάθος της τα τελευταία 15 χρόνια, από όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά.
Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. και έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών.
Εχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5895μ) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία, το Μαρόκο και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως συν-ιδρύτρια και μέλος της γυναίκειας ομάδας “A Woman Can Be” έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6962μ στην Αργεντινή), στο Elbrus (5642μ στη Ρωσία), στο McKinley/Denali (6190μ στην Αλάσκα των Η.Π.Α) και το Everest (8848μ στο Νεπάλ), η πρώτη γυναικεία ελληνική ομάδα που πάτησε στη «στέγη» του κόσμου.

Πολύ προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις/εκδηλώσεις,
δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  2. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  3. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
Share
Share