Πεζοπορία στον πύργο και το πηγάδι Λοιμικού Πάρνηθας

Η πεζοπορία μας την Κυριακή θα φτάσει μέχρι τον πύργο και το πηγάδι *Λοιμικού.
Εξαιρετική διαδρομή μέσα από πολύ όμορφα σκιασμένα μονοπάτια του δρυμού, ενώ αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε ελάφια και αγριόγιδα.
Με επιλογή εκείνη τη στιγμή, σε ένα από τα δύο σημεία θα γίνει και το διάλειμμα μας.
Η επιστροφή μας με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι θα κινηθεί από διαφορετική διαδρομή, για να επιστρέψουμε πάλι στο καταφύγιο Φλαμπούρι.
Αυτή η φόρτιση θετικής ενέργειας του Σαββατοκύριακου σταματάει εδώ, όμως κρατάει για όλη την επόμενη εβδομάδα, δίνοντας μας μικρές τονωτικές δόσεις καθημερινά.
Απαιτητική διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι πεζοπόροι με πολύ καλή φυσική κατάσταση!!!

*Πύργος Λοιμικού, Ελληνιστικής εποχής που χτίστηκε κατά την περίοδο του Χρεμωνιδίου πολέμου 267-261 π.χ. Χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, ενώ ήταν και παρατηρητήριο-φρυκτωρία στα πλαίσια της αμυντικής οχυρώσης των Αθηναίων. Με τον όρο φρυκτωρία εννοούμε ένα σύστημα συνεννόησης αναμετάδοσης σημάτων με το άναμμα φωτιάς ή οπτικό τηλέγραφο.

Μια παγωμένη μπύρα είναι ιδανική μετά την πεζοπορία αυτή την εποχή, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να τη συνοδεύσει επιλέγοντας από το σπιτικό μενού του καταφυγίου, χωριάτικες πίτες, σπιτικά πιάτα, ροφήματα και γλυκά.
H θέα από το Φλαμπούρι, το μπαλκόνι της Αττικής, θα σας εντυπωσιάσει, αφού με καθαρό καιρό το μάτι φτάνει μέχρι και την Ύδρα!

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής!!!
Για κάθε άτομο πρέπει να συμπληρώσετε ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 24:00′ της προηγούμενης μέρας.
Θα πρέπει να έρθετε 20′ λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ώστε να παραλάβετε το κουπόνι σας.
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών που ξεπερνάει τα 250 χλμ.
Ξεκινώντας από το καταφύγιο Φλαμπούρι, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, υγεία και ευεξία.
Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το καταφύγιο Φλαμπούρι, ενώ στη μέση περίπου της διαδρομής θα έχουμε διάλειμμα και περιβαλλοντική ενημέρωση για το δρυμό.
Θα υπάρχουν σχετικά μέτριες υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε κανονικό ρυθμό, ενώ χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση!
Μόνοι σας ή με τη παρέα σας, θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια βόλτα στο απίστευτο ελατόδασος της Πάρνηθας.

Κόστος 5€ ανά άτομο.
Με την άφιξή σας επιβεβαιώστε το όνομα σας στη λίστα συμμετοχών και προμηθευτείτε το κουπόνι σας.

Ώρα συνάντησης στο καταφύγιο Φλαμπούρι 8:40'
Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας από το Φλαμπούρι 09:00'
Διάρκεια πεζοπορίας ~5:00'+ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Β'

Βαθμός δυσκολίας Β' σημαίνει:
Εύκολη πεζοπορική ανάβαση ή διάσχιση, διάρκειας μέχρι 8 ωρών και μέχρι 800μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, με καλή όμως φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό.
Επίσης από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά.

Μποτάκια πεζοπορικά, Μπατόν, Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, Σακίδιο πλάτης, Αντιανεμικό-Αδιάβροχο, Αντηλιακό, Καπέλο, Νερό, Φαρμακείο ατομικό.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία αυτή την εποχή είναι 8-10 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Μεγάλη προσοχή στα ζώα που μπορεί να εμφανιστούν πάνω στο δρόμο κατά την οδήγηση σας στο δρυμό !!!

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις,
δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Share
Share