Πατήστε εδώ και συμπληρώστε την φόρμα, για να σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες
Σημείωση: Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά

ΠεριβαλλοντικόΓνωριμίας με τα αθλήματα βουνούΠροσανατολισμούΠεζοπορίαςΆλλο (αφήστε σχόλιο)

Σημαντικό: δεv μπορείτε να υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής αν δεν συμπληρώσετε τις επιλογές με το αστεράκι *

Ξεκινώντας η νέα σεζόν, το καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα, είναι και πάλι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές.

Λίγα λόγια για το καταφύγιο Φλαμπούρι:

Στην Πάρνηθα στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο «Φλαμπούρι», του ορειβατικού συλλόγου Αχαρνών. Από τη νότια πλευρά θα δείτε την Αθήνα από ψηλά, την Πελοπόννησο και με καθαρό καιρό ακόμα και την Ύδρα.
Από την ανατολική και βόρεια πλευρά, το υπόλοιπο της Αττικής, τον Ευβοϊκό κόλπο, την Εύβοια, αλλά και το ψηλότερο βουνό της, τη Δίρφυ.
Το καταφύγιο Φλαμπούρι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, προσπαθώντας για τη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας. Ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες που φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά), θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι που ζεσταίνει τα σώματα καλοριφέρ, ενώ λειτουργεί και σαν αερόθερμο.

Άφιξη:
Προαιρετική στάση στο πάρκινγκ του τελεφερίκ.
Μία πολύ όμορφη εμπειρία ανάβασης για τα παιδιά, με θέα την Αθήνα και το δρυμό από ψηλά, χωρίς έξτρα κόστος. Συνοδός μας θα σας καθοδηγήσει στην ανάβαση με το τελεφερίκ, ενώ τα πούλμαν σας θα σας παραλάβουν ξανά από το πάρκινγκ του καζίνο.
Επιβίβαση στα πούλμαν και μετάβαση στο δασικό δρόμο για το καταφύγιο Φλαμπούρι.

Εναλλακτικά μπορείτε να έρθετε κατευθείαν με τα πούλμαν σας, στο δασικό δρόμο για το καταφύγιο Φλαμπούρι, από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορική μας βόλτα.

Πεζοπορική βόλτα ~20′ λεπτών στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, με προορισμό το καταφύγιο Φλαμπούρι.
Ιδανική περιήγηση για τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, εξοικειώνονται με το φυσικό περιβάλλον και κατανοούν τις ιδιαιτερότητές του.
Άφιξη στο καταφύγιο και διάλειμμα για ξεκούραση και κάποιο σνακ (το καταφύγιο Φλαμπούρι διαθέτει κυλικείο και κουζίνα με ροφήματα και σπιτικά πιάτα).
Στους συνοδούς του σχολείου σας, προσφέρεται δωρεάν καφές και σνακ.

Περιβάλλον – Δραστηριότητες – Εναλλακτικές πηγές ενέργειας:

Περιβαλλοντική παρουσίαση για το Δρυμό της Πάρνηθας με προβολή φωτογραφιών και συζήτηση θεμάτων που αφορούν χλωρίδα, πανίδα, πηγές κλπ, αλλά και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (το Φλαμπούρι ηλεκτροδοτείτε από φωτοβολταϊκά και θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι).
Παιχνίδια δράσης και δεξιοτήτων στη φύση, τα παιδιά μέσα από τη διασκέδαση αναπτύσσουν έννοιες όπως, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία, αυτοπεποίθηση, επιμονή, εμπιστοσύνη και άμιλλα.
Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο πούλμαν.
Χρονική διάρκεια ~3:00’ ώρες.

Γνωριμία με τα αθλήματα και σπορ του βουνού:

Προβολή slides και video, αλλά και ζωντανή παρουσίαση του εξοπλισμού από το κάθε άθλημα και σπορ βουνού. Τα παιδιά αποκτούν μία πρώτη επαφή γνωρίζοντας αθλήματα που γίνονται σε φυσικό περιβάλλον και που τα περισσότερα τους είναι άγνωστα. Επεξεργάζονται και μαθαίνουν για τον εξοπλισμό του κάθε αθλήματος, παίρνοντας τα πρώτα ερεθίσματα, για τις δραστηριότητες της ορεινής φύσης.
Ενδεικτικά παρουσιάζονται η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ορεινή ποδηλασία, το σκι, το kayak κ.α.
Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο πούλμαν.
Χρονική διάρκεια ~3:00’ ώρες

Παιχνίδι προσανατολισμού (orienteering):

Καταπληκτική δραστηριότητα προσανατολισμού για όλες τις ηλικίες, με θεωρητικό μάθημα χρήσης πυξίδας και χάρτη.
Τα παιδιά στη συνέχεια χωρίζονται σε μικρές ομάδες και συναγωνίζονται τους φίλους τους, βρίσκοντας τα κρυμμένα σημαιάκια στο δάσος, στον καλύτερο δυνατό χρόνο.
Ένα δυνατό παιχνίδι που διδάσκει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα.
Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο πούλμαν.
Χρονική διάρκεια ~3:00’ ώρες

Επίσης, το Φλαμπούρι έχει τη δυνατότητα πλήρης εστίασης με σπιτικό φαγητό, εκδρομικό γεύμα, ροφήματα και χυμούς, ενώ υπάρχει και δυνατότητα διαμονής, σε ένα περιβάλλον κυριολεκτικά μέσα στη φύση.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, έμπειρους συντονιστές/συνοδούς, καθώς και όλα τα απαραίτητα υλικά.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν ρούχα και παπούτσια άνετα για το βουνό και κατάλληλα για την εποχή. Η θερμοκρασία στο βουνό είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες
καταφύγιο Φλαμπούρι Πάρνηθα

Επικοινωνία: 210 246 4666, 697 225 6215
(Ώρες επικοινωνίας: 10:00 – 17:00)

Share
Share