Διήμερο με πεζοπορίες, δραστηριότητες και διαμονή στο Φλαμπούρι

Διήμερο με πεζοπορίες, δραστηριότητες και διαμονή στο Φλαμπούρι

Ένα πολύ όμορφο διήμερο ετοιμάζουμε για εσάς στο δρυμό της Πάρνηθας και το καταφύγιο Φλαμπούρι.
Πλήρης αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος με πεζοπορίες, παιχνίδια δεξιοτήτων και διαμονή στο ελατόδασος!

Με σημείο εκκίνησης δίπλα στην είσοδο του πάρκινγκ του τελεφερίκ, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00', θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας προς το καταφύγιο Φλαμπούρι.
Φτάνοντας στο καταφύγιο θα έχουμε διάλειμμα για ξεκούραση και τακτοποίηση στο χώρο διαμονής, ενώ δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας ή ένα ρακόμελο, βλέποντας την καταπληκτική θέα και το ηλιοβασίλεμα.
Πεντανόστιμο δείπνο για την συνέχεια, επιλέγοντας από τα σπιτικά πιάτα του καταφυγίου και συζήτηση για την εμπειρία ανάβασης προς το καταφύγιο.
Αφού θα έχουμε ανακτήσει πια τις δυνάμεις μας, θα συνεχίσουμε με fun παιχνίδια δεξιοτήτων μέχρι τελικής πτώσης...
Έρχεται η ώρα πια για έναν σούπερ αναζωογονητικό ύπνο στο απίστευτο φυσικό περιβάλλον, περιτριγυρισμένοι από το ελατόδασος.
Το πρωί μας θα ξεκινήσει με ένα γεμάτο ενέργεια πρωινό, ενώ θα συνεχίσει με μια πανέμορφη πεζοπορία μέσα στο δρυμό, που θα έχει τελική κατάληξη το σημείο εκκίνησης της προηγούμενης μέρας.

Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι πεζοπόροι με καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας και η κατάθεση της συμμετοχής!

Για κάθε άτομο, πρέπει να συμπληρώσετε ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής.

Κατά την διάρκεια των πεζοποριών θα υπάρχουν μέτριες υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε κανονικό ρυθμό, ενώ χρειάζεται κανονική φυσική κατάσταση.
Πάρτε την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια αξέχαστη εμπειρία στο ελατόδασος της Πάρνηθας.

Κόστος 35€/άτομο, φροντίστε για την έγκαιρη δήλωση και κατάθεση συμμετοχής.
Περιλαμβάνει δύο πεζοπορικές βόλτες, παιχνίδια δεξιοτήτων, διαμονή, δείπνο και πρωινό.

Κατάθεση του ποσού συμμετοχής 35€ στη Eurobank:
Αρ. λογαριασμού 00260236350101313640,
IBAN: GR2602602360000350101313640.
Όνομα δικαιούχου: Ιωάννης Λυκίδης.
Αποστολή της απόδειξης κατάθεσης στο info@flabouri.gr για επιβεβαίωση συμμετοχής.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα και μέγιστος 30 άτομα.

Ώρα συνάντησης στο πάρκινγκ του τελεφερίκ 16:40'
Ώρα εκκίνησης πεζοπορίας προς το Φλαμπούρι αυστηρά 17:00'

Διάρκεια πεζοπορικής ανάβασης ~2:30' ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α'+

Διάρκεια πεζοπορικής κατάβασης ~3:00' ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α'

Βαθμός δυσκολίας Α' σημαίνει: Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Ξεκινώντας την πεζοπορία μας, η διαδρομή προς το καταφύγιο θα είναι ανηφορική μέσα από το πανέμορφο φαράγγι της Χούνης, ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε διαλείμματα για ξεκούραση όπου χρειαστεί.

Την επόμενη μέρα η διαδρομή της επιστροφής θα είναι πιο εύκολη, με τελική κατάληξη το σημείο όπου θα έχουμε αφήσει τα οχήματά μας.

Παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό, μπατόν, σακίδιο πλάτης, αντιανεμικό, καπέλο, αντηλιακό, νερό, φαρμακείο, σεντόνια και μαξιλαροθήκη ή υπνόσακο και τα προσωπικά σας είδη.
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες/εξορμήσεις,
δηλώνουν ταυτόχρονα την ανεπιφύλακτη αποδοχή των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής τους:

  1. Συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο με δική τους ευθύνη, έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και είναι σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες τους.
  2. Γνωρίζουν ότι αυτής της φύσεως οι δραστηριότητες σε ορεινό περιβάλλον συνεπάγονται έκθεση σε κινδύνους, ενώ τόσο η νοσηλευτική όσο και η ιατρική φροντίδα σε αυτούς τους χώρους είναι πολύ δυσπρόσιτη.
  3. Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη, του-της ανήλικου που συνοδεύουν.
  4. Εκχωρούν το δικαίωμα να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι.
  5. Θα φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς και στην έναρξη της εκδήλωσης.
  6. Δεν θα φέρουν σκύλους σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δρυμού, αλλά και για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.
  7. Γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της κάθε εκδήλωσης, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μη λάβουν μέρος, αν κρίνει ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες δυνατότητες, για την ασφάλεια όλων.
  8. Τέλος δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάθε τυχόν αξίωση έναντι των οργανωτών ή του αρχηγού, για αμέλεια ή άλλη ευθύνη σε σχέση με τυχόν ατύχημα στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Share
Share